EK Motoball

EK Motoball

Laatste nieuws

scooter leasen tips

Een scooter leasen – de voordelen en nadelen

De laatste tijd zijn er heel wat mensen die er voor kiezen om een scooter te leasen. Of je er nu een nodig hebt voor het werk of voor de lol, een scooter leasen is ontzettend leuk om te doen. Wij zullen je in dit artikel de belangrijkste voordelen van het leasen laten zien, zo weet je wat meer wat je kunt verwachten bij het leasen van jouw eerste scooter!

Voordelen van het leasen van een scooter

Senzo Rivalux scooter leasen
  • Je betaald minder voor de  maandelijkse betalingen dan bij een lening voor de scooter
  • Je kan makkelijk wisselen van nieuwe voertuigen of scooters
  • Je bent altijd beschermd door een garantie.
  • Je hoeft zich geen zorgen te maken over het verkopen van de scooter wanneer je een nieuwe wilt

Als je op zoek bent naar een manier om jouw maandelijkse kosten laag te houden kan een huurcontract voor een scooter een uitstekenede optie zijn. Een typische scooterleasebetaling kan tot 60% lager zijn dan jouw maandelijkse betalingen voor de aankoop van dezelfde scooter middels een lening. De garantie is ook een groot pluspunt: het kan ongelooflijk frustrerend zijn wanneer je nieuw gekochte scooter te maken krijgt met een kapotte motor net nadat de garantie op. Met een scooter leasen hoef je je nooit zorgen te maken over je scooter: Wat er ook gebeurt, je bent gedekt.

scooter lease voorwaarden
Bron: fastfuriousscooters.nl

Nadelen van het leasen van een voertuig

  • Je moet een stabiele en vaste bron van inkomsten hebben
  • Je kunt slechts een vast aantal kilometer rijden gedurende de leaseperiode.
  • Je moet jouw scooter consequent en goed onderhouden

Waarschijnlijk betaal je op de lange termijn meer dan wanneer je de scooter had gekocht. Het verrichten van maandelijkse betalingen gedurende de duur van het leasecontract vereist ook nog eens een vaste bron van inkomsten. Het verlies van jouw baan kan roet in het eten gooien, dus het is belangrijk om een back-up plan te hebben voor het geval er iets gebeurt. Wanneer je een scooter leaset, is het moeilijker om uit het contract te komen dan om een tweedehands scooter te verkopen. Lease contracten hebben veel voorwaarden waaraan u moet voldoen, vaak betaal je aardig wat om hier onder uit te komen. Eenvoudige dingen zoals het rijden van te veel kilometers of het uitstellen van regelmatig onderhoud kan dan ook echt aardig oplopen. Als je besluit om de verantwoordelijkheid van een lease contract op je te nemen is het dus belangrijk dat je de kleine lettertjes leest!

Een persoonlijke afweging

Of een scooter leasen in jouw geval verstandig is zal dus echt afhangen van wat je graag wilt bereiken. Het is inderdaad zo dat een scooter leasen op de lange termijn meer zal kosten, echter brengt het leasen wel een hoop voordelen met zich mee. Door deze keuze persoonlijk te maken zal je nagenoeg altijd bij de juiste keuze uitkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *