Waarvoor is een veterbrace?


Wat doet precies een veterbrace? In dit blogbericht wordt uitgebreid stilgestaan bij de functie van een veterbrace en in welke gevallen deze brace aangeraden wordt.

Waarvoor is een veterbrace bedoeld?

De veterbrace is veelal een stevige enkelbrace met een vetersluiting. De brace wordt vaak ingezet om stabilisatie aan de enkel te geven. Een veterbrace wordt vaak voorgeschreven als nabehandeling bij letsel aan de enkel, zoals een blessure aan de enkelbanden. Deze brace heeft een stabiliserende werking voor de enkel. Op deze manier kan de enkel rustig herstellen.

Functies van een veterbrace

Met de veterbrace is het mogelijk om te lopen. Door te steunen op de voet en te gaan lopen kunt u kleine afstanden lopen. Door het opbouwen van het lopen en staan kan er een zwelling aan de enkel ontstaan. Het is van belang om de bewegingen met de enkel en de voet weer zo rustig mogelijk op te bouwen. Naast het wederopbouwen van het lopen en staan, kan de veterbrace ook gebruikt worden om nieuwe verzwikkingen te voorkomen. De versteviging van de brace komt door een extra band. Ook kan de hoeveelheid compressie zelf bepaald worden met een veterbrace. De veterbrace is over het algemeen stijver en geeft daardoor meer stabiliteit aan de enkel.

Bij welke blessures?

De veterbrace kan bij de volgende blessures worden ingezet: Een gescheurde enkelband, verzwikking van de enkel, een verstuiking van de enkel of instabiliteit aan de enkel. Wanneer een veterbrace wordt ingezet zal afhangen van het plan van uw behandelaar.

Veterbrace in het ziekenhuis

Een veterbrace wordt veelal aangemeten in het ziekenhuis. Indien uw behandelaar kiest voor meer stabiliteit aan de enkel, dan kan er gekozen worden voor een veterbrace. Deze brace zal ingezet worden bij bovengenoemde blessures.


Leave a Reply

Your email address will not be published.